Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 46

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

NYE LOVFORSLAG

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Endeligt svar på om kommentar til artikel ”Asylcentermøde: Stiftstidende finder sig ikke i mundkurv” Fyens Stiftstidende 18/8-16 m.v., til udlændinge-, integrations- og boligministeren.
  • Endeligt svar på spørgsmål om, hvilke regler ministeren har opsat

angående pressefrihed i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet m.v., til udlændinge-, integrations- og boligministeren.

  • Endeligt svar på spørgsmål om i hvor mange tilfælde, der er rejst tiltale mod asylansøgere for at have sympatiseret, opfordret eller billiget til terror, til udlændinge-, integrations- og boligministeren.

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

  • stre Landsret har ophævet forbud vedrørende Radio24syvs brug og

offentliggørelse mv. af oplysninger indhentet ved aktindsigt om amerikanske statsflyvninger.

 

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

Menneskerettighedsdomstolen fundet, at der er sket en krænkelse af ytringsfriheden, som den er beskyttet i den Europæiske Menneskerettigheds Konvention.

 

  • ØVRIGE NYHEDER

Herunder finder du eksempelvis nye domsafgørelser, FN-processer mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *