Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 39

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, i henhold til hvilken regulering ministeren kan undlade at give oplysninger til Folketingets medlemmer i et lukket samråd i sager.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, i hvilke tilfælde en persons etniske baggrund som udgangspunkt skal oplyses ifm. efterforskning.
  • Statsministeren har besvaret et spørgsmål om oversendelse af al korrespondance om Paposhvili-dommen mellem Statsministeriet, Udlændinge- og Integrationsministeriet og Justitsministeriet.
  • Statsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt ministeren agter at anmode om en redegørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeren, om ministeriets fejlfortolkning af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols dom i Paposhvili-sagen.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *