Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 34

Nedenfor kan du læse relevante nyheder vedrørende om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.
NYE LOVFORSLAG

  • Skatteminister Karsten Lauritzen har d.d. varslet, at regeringen fremsætter lovforslag, hvor SKATs adgang til privat grund uden retskendelse afskaffes. Lovforslaget forventes at blive fremsat denne uge.

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

 

  • Retsudvalget Alm.del – 2014-15 (2. samling) – Endeligt svar på spørgsmål 10: Spm. om at redegøre for anvendelsen af det eksisterende zoneforbud, der kan pålægges personer, der udviser en “særligt utryghedsskabende adfærd”, herunder hvor mange påbud er der givet, hvor mange har klaget over påbuddet, hvor mange har overtrådt påbuddet, til justitsministeren

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

Mandag 17. august:

  • Statsløsekommissionen er blevet offentliggjort på Justitsministeriets hjemmeside. Kommissionen kan findes her.
  • En ekspertgruppe under Københavns Kommune har afgivet en rapport, hvori de kommer med en række anbefalinger til forebyggelse af radikalisering. Rapporten kan findes her.

 

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *