Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 3

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

NYE LOVFORSLAG

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Endeligt svar på spørgsmål om de i pressen fremkomne oplysninger om, at Københavns Politi forud for det kinesiske præsidentbesøg i 2012 havde bestilt særlig rengøring af tibet-venlig og kina-kritisk grafitti, til justitsministeren.

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

  • Folketingets Ombudsmand er tilfreds med Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets seneste udmelding i sagen om den såkaldte flygtningeannonce i libanesiske aviser. Læs mere om udtalelsen her. Endvidere fremgår det af en ny udtalelse fra ombudsmanden, at myndigheder skal give journalister præcis henvisning til offentligt tilgængelige oplysninger.
  • Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet betragter statsløsesagen som afsluttet for tidligere afdelingschef Kim Lunding
  • Institut for Menneskerettigheder advarer mod forslag om familiesammenføring.

 

 

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

  • Europarådet opfordrer de europæiske stater til at medtage ytringsfriheden, retten til information og retten til privatliv i overvejelserne, når man lovgiver på området for neutralt netværk.
  • Index on censorship udtaler sig om blandt andet journalisters ytringsfrihed i forbindelse med årsdagen for terrorangrebet på Charlie Hebdo.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *