Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 2

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Beskæftigelsesministeren har besvaret et spørgsmål om sygedagpengereglerne for selvstændige og atypisk beskæftigede.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt ministeren finder det acceptabelt, at Datatilsynet venter tre måneder med at underrette virksomheden GoMentor, om at kundernes personlige data ikke er forsvarligt opbevaret.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt ministeren kan redegøre for den generelle praksis i Datatilsynet, når tilsynet bliver underrettet om, at virksomheder eller organisationer ikke opbevarer personfølsomdata korrekt.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvilke oplysninger, der gjorde, at virksomheden GoMentor ikke blev orienteret om, at der pågik en undersøgelse af dem.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

  • Amnesty skriver om, hvordan flere fremtrædende aktivister i Mellemøsten er blevet idømt lange fængselsstraffe for at have brugt sociale medier til fredeligt at ytre sig.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

2 thoughts to “Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 2”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *