Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 10

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

NYE LOVFORSLAG

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på relevante folketingsspørgsmål.

  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om at redegøre for, hvem der har det koordinerende ansvar for at forsøge at bremse udbredelsen af f.eks. film og billeder i politianmeldte sager.
  • Skatteministeren har besvaret et spørgsmål om at oplyse antallet af kontrolbesøg, som SKAT har gennemført på privat grund år for år fra 2010 og frem til udgangen af 2017.
  • Skatteministeren har besvaret et spørgsmål om det ikke vil være bedst for både selskaberne og offentligheden, at de – i forvejen – tilgængelige skatteoplysninger kan ses i deres helhed på SKATs hjemmeside.
  • Skatteministeren har besvaret et spørgsmål om at redegøre for, hvorfor reglerne, for hvilke politiopgaver en SKAT-medarbejder må medvirke til, er så stive, at et fornuftigt og naturligt samarbejde ikke er muligt.
  • Udlændinge- og integrationsministeren har besvaret et spørgsmål om hendes talepapir fra det åbne samråd den 20. februar 2018 om Paposhvili-dommen.
  • Beskæftigelsesministeren har besvaret et spørgsmål om, hvad myndighederne gør for at fange personer, der er flygtet fra arbejdsstedet i forbindelse med politiets, Skats og Arbejdstilsynest kontrolbesøg om social dumping.
  • Beskæftigelsesministeren har besvaret et spørgsmål om myndighederne (politiet, SKAT, Udlændingestyrelsen og Arbejdstilsynet) i forbindelse med kontrolindsatser imod social dumping er stødt på asylansøgere eller personer på tålt ophold som er i såkaldt ”Røde Kors-praktik” og som udsættes for social dumping.
  • Beskæftigelsesministeren har besvaret et spørgsmål om antal af politiets, Skats og Arbejdstilsynets kontrolbesøg i 2014-2017 om social dumping, hvor der var personer der forsøgte at flygte fra arbejdsstedet.
  • Transport- bygnings- og boligministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorledes tallene for de fem gældende kriterier på regeringens ghettoliste ser ud for hver af de 9 områder i Vollsmose.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

One thought to “Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 10”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *