Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 48

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

Åbne samråd

NYE LOVFORSLAG

 • L 91 – 2020-21 (som fremsat): Forslag til lov om ændring af lov om forsøg med et socialt frikort. (Forlængelse af forsøg med et socialt frikort).
 • B 95 – 2020-21 (som fremsat): Forslag til folketingsbeslutning om kriminalisering af udbud, formidling og facilitering af sugardating via hjemmesider m.v.

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

 1. Besvarelse af udvalgsspørgsmål

Beskæftigelsesministeriet:

Justitsministeriet:

Forsvarsministeriet:

Social- og Indenrigsministeriet:

 

 1. Besvarelse af § 20-spørgsmål

Beskæftigelsesministeriet:

 • S 265 – 2020-21 – Endeligt svar på S 265: Hvad ligger til grund for, at regeringen har valgt de restriktioner, den har, i forbindelse med tiltag til begrænsning af smitte med covid-19 blandt vandrende arbejdstagere og ikke f.eks. de tilsvarende tyske restriktioner for europæisk arbejdskraft?

Erhvervsministeriet:

Justitsministeriet:

 • S 195 – 2020-21 – Endeligt svar på S 195: Hvorfor mener regeringen, at der er forskel på en tysk turist fra Slesvig-Holsten, der kan fremvise en negativ covid-19-test ved grænsen til Danmark, og en tysk turist fra en anden region i Tyskland, der kan fremvise en negativ covid-19-test ved grænsen til Danmark?
 • S 276 – 2020-21 – Endeligt svar på S 276: Mener ministeren ikke – set i lyset af corona-nedlukningen af Nordjylland – at indsatte her skal sikres adgang til kommunikation via FaceTime med deres pårørende?

Social- og Indenrigsministeriet:

 • S 242 – 2020-21 – Endeligt svar på S 242: Mener ministeren, at Familieretshuset har været fleksibelt nok under covid-19 i forhold til de alvorlige sager, som gik helt i stå?
 • S 243 – 2020-21 – Endeligt svar på S 243: Mener ministeren, at retssikkerheden er lige så god i Familieretshuset, som den er i domstolsregi?
 • S 301 – 2020-21 – Endeligt svar på S 301: Hvad er ministerens holdning til, at de nye restriktioner i Nordjylland kan presse skilsmisseforældre og – børn, der bor i hver sin kommune, som beskrevet i DR’s artikel den 6. november 2020: ”Restriktioner presser nordjyske skilsmisseforældre: Thomas risikerer at undvære sin datter i 4 uger”?

Udlændinge- og Integrationsministeriet:

 • S 297 – 2020-21 – Endeligt svar på S 297: Hvad er ministerens holdning til, om Marokko overholder sin aftale med Danmark i forbindelse med udleveringen af Said Mansour?
 • S 304 – 2020-21 – Endeligt svar på S 304: Mener ministeren, at der er en sammenhæng mellem den førte politik og den højredrejning, vi i årevis har set i udlændingedebatten, og som Socialdemokratiet også har legitimeret, og at dette kan være med til at gøre folk mere tilbøjelige til at tale grimt om og til minoriteter?

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

 • Bilag 65: Orientering om ny vejledning om omskæring af drenge.
 • Bilag 66: Orientering om et lovforslag om en ny ordning for behandling af sager om overtrædelse af konkurrencelovgivningen.
 • Bilag 67: Redegørelse for undvigelse fra Herstedvester Fængsel.
 • Bilag 72: Justitsministeriets lovforslag på lovprogrammet for folketingsåret 2020/21.

ØVRIGE NYHEDER

Herunder finder du eksempelvis nye domsafgørelser, FN-processer mm.

Folketingets Ombudsmand

Justitsministeriet

Forsvarsministeriet

Social- og indenrigsministeriet

Udenrigsministeriet

Erhvervsministeriet

Højesteret

Anklagemyndighedens vidensbase

Politiet

Institut for menneskerettigheder

K-news:

Jura § Info

Amnesty

Advokatsamfundet

Rådet for socialt udsatte

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *