Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 8

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Børne- og socialministeren har svaret på spørgsmål om der eksisterer statistik der belyser, hvor ofte tvangsanbragte børn og unge isoleres ellers låses inde på deres værelser.
  • Beskæftigelsesministeren har svaret på spørgsmål om, ministerens udmelding i Børsen 16/1-17 om, at ”alle personer på kontanthjælp, der kan arbejde, skal i job”, betyder at antallet af jobparate kontanthjælpsmodtagere skal nedbringes til nul.
  • Skatteministeren har svaret på spørgsmål om, hvor ofte SKAT har bedt om en dommerkendelse for at kunne kontrollere for sort arbejde i private haver siden ikrafttrædelsen af Retssikkerhedspakke 1.
  • Udlændinge- og integrationsministeren har svaret på spørgsmål om, hvordan regeringen agter at sikre, at flere afviste asylansøgere bliver frihedsberøvet m.v.
  • Udlændinge- og integrationsministeren har svaret på spørgsmål om, Human Rights Watch’s forslag til håndtering af flygtningesituationen.
  • Udlændinge- og integrationsministeren har svaret på spørgsmål om, det er foreneligt med en persons embede at bære f.eks. religiøs hovedbeklædning, hvis man som led i sit arbejde bærer uniform m.v.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

One thought to “Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 8”

  1. En tilfældig stikprøve (jeg var interesseret i svaret) siger mig at formuleringen er forkert: “Skatteministeren har svaret på spørgsmål om, hvor ofte SKAT har bedt om en dommerkendelse for at kunne kontrollere for sort arbejde i private haver siden ikrafttrædelsen af Retssikkerhedspakke 1.”
    Nej, Skatteministeren har svaret at svaret kommer senere. Det er næppe det samme som et svar på et spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *