Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 45

Nedenfor kan du læse relevante nyheder vedrørende om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

NYHEDER

Herunder finder du eksempelvis nye domsafgørelser, FN-processer mm.

  • Regeringen skærper indsatsen mod fremmedkrigerne med ny lovgivning, der blandt andet indeholder højere strafferammer. Se hele artiklen samt lovforslaget her.
  • Skatteminister Karsten Lauritzen afviser i et indlæg, bragt 30. oktober i Berlingske, at det går ud over retssikkerheden, hvis forældelsesfristen på gæld til det offentlige udskydes, imens der udvikles et nyt inddrivelsessystem. Læs indlægget her.
  • Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har fremsat forslag til lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd, hvis formål er at ophæve revisionsbestemmelsen i loven. Læs hele lovforslaget og ministerens fremsættelsestale her.

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

  • Endeligt svar på spørgsmål om, hvilke beføjelser Europol har. Spørgsmålet er stillet til justitsministeren.
  • Endeligt svar på spørgsmål om, hvordan Europol som myndighed kontrolleres. Spørgsmålet er stillet til justitsministeren.
  • Endeligt svar på spørgsmål om, hvilke data om borgere Europol har adgang til. Spørgsmålet er stillet til justitsministeren.
  • Endeligt svar på spørgsmål om at Datatilsynet kan udføre sit arbejde som tilsyn, hvis myndigheder som Rigspolitiet bare kan ignorere og sidde de anbefalinger, som tilsynet kommer med, overhørig. Spørgsmålet er stillet til justitsministeren.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *