Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 41

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

 • Ingen relevante.

NYE LOVFORSLAG OG HØRINGSFRISTER

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

Forsvarsministeriet

 • FOU, Alm.del – Forsvarsministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren kan give en garanti for, at USA ikke i samarbejde med vores nabolande spionerer mod danske borgere og henter store mængder kommunikationsinformation.
 • FOU, Alm.del – Forsvarsministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren kan give en garanti for, at der ikke på lignende vis spioneres mod danske interesser i udlandet, vores internationale samarbejdsfora i f.eks. EU og Arktisk Råd og vores nære allierede. (Der henvises alene til besvarelsen ovenfor)
 • FOU, Alm.del – Forsvarsministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren vil kommentere artiklen “FE-skandalen ude af kontrol” bragt i Weekendavisen den 18. september 2020. (Der henvises alene til besvarelsen ovenfor)
 • FOU, Alm.del – Forsvarsministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren vil kommentere på artiklen “Spiontilsynets formand: »Reaktionen har været mere alvorlig, end jeg havde regnet med«”, bragt i Politiken den 19. september 2020. (Der henvises alene til besvarelsen ovenfor).

Beskæftigelsesministeriet

 • LIU, Alm.del – Beskæftigelsesministeren har besvaret et spørgsmål om det indgår i opgavebeskrivelsen for Implementeringsudvalget vedrørende øremærket barsel til fædre at se på muligheden for en ny lovgivningsmodel for øremærket barsel, til beskæftigelsesministeren.
 • LIU, Alm.del – Beskæftigelsesministeren har besvaret et spørgsmål om det vil være et brud med EU-retten, hvis man i en ny barselsmodel øremærker lige meget af barselsperioden til hver forælder efter fødslen-

Ministerriet for fødevarer, fiskeri og ligestilling

 • LIU, Alm.del – Ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling har besvaret et spørgsmål om lovgivningen i dag stiller mænd og kvinder lige, hvad angår barsel og forældreskab.
 • LIU, Alm.del – Ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling har besvaret et spørgsmål om det er retfærdigt, at medfædre ikke anerkendes som juridisk term, når medmødre gør det.
 • LIU, Alm.del – Ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling har besvaret et spørgsmål om regeringens udspil fra august 2020 ”Frihed til forskellighed – styrkede rettigheder og muligheder for LGBTI-personer” har tilstrækkeligt fokus på homoseksuelle mænds familierettigheder.

Social og indenrigsministeriet

 • LIU, Alm.del – Social og indenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om at arbejde for at smidiggøre anerkendelsesprocesserne i forbindelse med stedbarnsadoption, således at medforældre kan få bedre og hurtigere mulighed for at blive juridisk anerkendt som forældre.

Justitsministeriet

 • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om samarbejdet mellem dansk og kinesisk politi.
 • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om kommentar til artiklen: ”Advokat: Politiets krudt kan straffe uskyldige”, Ekstra Bladet den 19. august 2020.
 • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om udskiftningen af personundersøgere til socialrådgivere.
 • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om dansk statsborger, der har været tiltalt for aktiviteter som fremmedkriger ved en domstol under de kurdiske selvstyremyndigheder i Nordsyrien.
 • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om kommentar til artiklen “28 år efter bombedrab på Søllerødgade må enken stadig ikke se politiets sag”, Information den 7. september 2020.
 • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om hvilke strafferetlige paragraffer der kan tages i anvendelse ved sexchikane på arbejdspladsen.

Social og indenrigsministeriet

 • SOU, Alm.del – Social- og indenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om bl.a. betalingsansvar ifm. støtte til en hjemløs borger i overgangen til egen bolig.
 • SOU, Alm.del – Social- og indenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om kommentar til Politikens artikel ”Socialstyrelsen mistede ansøgning, så alvorligt syge børn risikerer at gå glip af ferielejr” 12/8-20.
 • SOU, Alm.del – Social- og indenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om Socialstyrelsen kan være sikker på, at der ikke er mistet flere ansøgninger end de nævnte ansøgninger fra 27 organisationer.
 • SOU, Alm.del – Social- og indenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren vil oversende en oversigt over udviklingen i tvangsadoptioner fra januar 2015 til og med august 2020.

Finansministeriet

 • REU, Alm.del – Finansministeren har besvaret et spørgsmål om det er korrekt, at det er statens selskaber, som kræver deres regning hos Kammeradvokaten mørklagt, og i givet fald med hvilken begrundelse.
 • REU, Alm.del – Finansministeren har besvaret et spørgsmål om statens selskabers regninger hos Kammeradvokaten burde være offentligt tilgængelige. (Det henvises alene til besvarelsen af et andet spørgsmål.)
 • REU, Alm.del – Finansministeren har besvaret et spørgsmål om der på staten eller statens selskaber er anvendt aftalekonstruktioner, som indeholder en fortrolighedsklausul i forhold til Kammeradvokatens salær i de konkrete opgaver.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

Forsvarsministeriet

Udlændinge- og integrationsministeriet

Social- og indenrigsministeriet

Udenrigsministeriet

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Anklagemyndigheden

Politiet

Nationale organisationer/institutioner

K-news:

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

FN’s højkommissariat for menneskerettigheder

EU kommissionen

ØVRIGE NYHEDER

Herunder finder du eksempelvis nye domsafgørelser, FN-processer mm.

Højesteret

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

One thought to “Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 41”

 1. Unquestionably consider that which you said.
  Your favorite justification appeared to be at the internet
  the simplest thing to understand of. I say to you, I certainly get irked at the same
  time as other folks think about concerns that they just don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the highest and defined out
  the entire thing without having side effect , folks can take a signal.

  Will likely be again to get more. Thank you
  Frankrijk Shirt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *