Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 34

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om hvor mange personer der siden 1. april 2017 er dømt for at overnatte i ”hjemløselejre”.
  • Udenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om at der ikke findes evidens for, at indsatsen mod tortur har ført til mindre tortur i de lande, hvor den forekommer.
  • Udenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om at redegøre for, hvilke konkrete skridt ministeren vil tage for at sikre en bedre koordinering og opfølgning, herunder sikre at de internationale resolutioner m.v. automatisk følges op af de relevante danske ambassader.
  • Udenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om den for nylig offentliggjorte evaluering af Danmarks støtte til fremme og beskyttelse af menneskerettigheder, bedes ministeren redegøre for, hvilke konkrete skridt ministeren vil tage for at forhindre en sådan udvikling.
  • Børne- og socialministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren vil rette henvendelse til KL for at sikre, at kommunerne følger op på egne fastsatte sagsbehandlingsfrister.
  • Børne- og socialministeren har besvaret et spørgsmål om, hvordan ministeren vil sikre, at kommunerne overholder de sagsbehandlingsfrister, de er forpligtiget til at offentliggøre på deres hjemmeside som følge af lovændringen, der er trådt i kraft 1. juli 2018.
  • Børne- og socialministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt ”private opholdssteder har problemer med kvaliteten sammenlignet med opholdssteder i det offentlige”, som det fremgår af telegram fra Ritzau.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *