Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 34

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

  • Mandag d. 22. august 2016: Sag 24272015 ved Højesteret angående pædagogmedhjælpers udtalelser om institutionsleder var ærefornærmende sigtelser i straffelovens forstand, og i givet fald om fremsættelsen af dem var berettiget.

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Endeligt svar på spørgsmål om justitsministeren vil kommentere artiklen ”EU er på vej til at fjerne din ytringsfrihed” bragt på trykkefrihed.dk den 21. juni 2016
  • Endeligt svar på spørgsmål om justitsministeren vil redegøre for reglerne i de situationer, hvor polititjenestemænd bliver undersøgt af Den Uafhængige Politianklagemyndighed.

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

  • Folketingets ombudsmand er kommet med en udtalelse vedrørende borgernes pligt til at tjekke e-Boks, og retsvirkningerne ved ikke at gøre det.
  • Anklagemyndigheden har udgivet en statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger i 2015. Statistikken viser både et fald i antallet af indgreb i meddelelseshemmeligheden og i antallet af ransagninger fra 2014-2015.
  • Danske Advokater roser regeringen og Folketinget for at styrke retssikkerheden på skatteområdet ved at genindføre omkostningsgodtgørelse for selskaber og fonde.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *