Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 33

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

  • I Folketingets Social- og Indenrigsudvalg har kaldt social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i samråd om at sikre plejeforældres ytringsfrihed og mulighed for deltagelse i den offentlige debat. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 12. september 2019 kl. 13.00 i vær. 1-133 på Christiansborg.

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en række relevante folketingsspørgsmål.

  • REU, Alm.del: Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om ministerens kommentar til dommen fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ”CASE OF TIM HENRIK BRUUN HANSEN v. DENMARK (Application no. 51072/15)”.
  • SOU, Alm.del: Social- og indenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvornår undersøgelsen af mulighederne for at indføre rimelig tilpasning i lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap forventes afsluttet.
  • SOU, Alm.del: Social- og indenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om en status for etableringen af retssikkerhedsenheden i Ankestyrelsen.
  • SOU, Alm.del: Social- og indenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt ministeren agter at fremsætte et lovforslag, som er identisk med L 230 Forslag til lov om ændring af lov om social service (Ophævelse af adgang til at fastsætte regler om anbragte børns og unges egenbetaling), 2018-2019 (1. samling), der bortfaldt ved udskrivelsen af folketingsvalget.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om ministerens holdning til, at over halvdelen af sagerne ved Ungdomskriminalitetsnævnet vedrører børn under 15 år.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *