Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 29

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

Justitsministeren

  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvor mange tilfælde den såkaldte ’fast track-ordning’ til hurtig gennemførelse af sager om tiggeri begået af personer uden fast bopæl i Danmark er blevet anvendt.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om en vurdering af om myndighederne i dag har tilstrækkelige redskaber til at forebygge terrortruslen fra hjemvendte fremmedkrigere m.v.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om der har været konkrete eksempler på sager, hvor PET på grund af oplysningernes karakter ikke har videregivet oplysninger til politiet m.v.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren mener, at det er hensigtsmæssigt, at kriminelle, der møder for sent til afsoning, bliver udsat for økonomiske sanktioner.

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

Danmarks Domstole skriver: Stor tillid til domstolenes uafhængighed

Delacour advokater skriver: Må en arbejdsgiver stille krav om medlemskab af folkekirken?

 

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

Human Rights Watch skriver: Iran: Woman arrested for dancing

Human Rights Watch skriver: Hong Kong: LGBT-themed books restricted in libraries

Human Rights Watch skriver: USA: Government has planted spy phones with suspects

Human Rights Watch skriver: Russia’s bloody World Cup

Human Rights Watch skriver: International criminal court’s 20th anniversary

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *