Relevant Retssikkerhed – nyheder uge 24

Relevant Retssikkerhed – ugentlige nyheder uge 24

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

 

NYE LOVFORSLAG

 • Lov nr. 640 af 8. juni 2016 om ændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige (Ændring af revisionsbestemmelse)
 • Lov nr. 642 af 8. juni 2016 om ændring af straffeloven og om ophævelse af Lov, hvorved det forbydes fra dansk Territorium at understøtte krigsførende Magter (Væbnede konflikter i udlandet m.v.)

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

 • Endeligt svar på spørgsmål om kirkeministeren vil bekræfte at regeringen vil tage initiativ til at stramme lovgivningen med henblik på kriminalisere sharia-råd i Danmark.
 • Endeligt svar på spørgsmål om kirkeministeren vil redegøre for, hvordan de sharia-råd, man har set i Danmark, adskiller sig fra sharia-råd i England.
 • Endeligt svar på spørgsmål om, hvordan kriminalisering af en ytring, der fremsættes af en religiøs forkynder, som ikke kriminaliseres, er i overensstemmelse med almindelige lighedsprincipper.
 • Endeligt svar på spørgsmål om at kommentere DR1 dokumentaren ”Privatliv til salg”, den 10. december 2015, kl. 19.15, hvor (mis)bruget af cookies og deres ugennemsigtighed belyses.
 • Endeligt svar på spørgsmål om regeringens nye knivlov betyder, at almindelige danskere ikke længere kan bære en lille lommekniv eller multiværktøj i det daglige.
 • Endeligt svar på spørgsmål om almindelige daglige gøremål kan være omfattet af begrebet ”anerkendelsesværdigt formål” i den nye knivlov.
 • Endeligt svar på spørgsmål om det er regeringens hensigt, at den nye knivlov skal ramme almindelige danske, der bærer en lille lommekniv.
 • Endeligt svar på spørgsmål om hvornår en person, der har deltaget i en væbnet konflikt, kan miste sit opholdsgrundlag

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

 

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

 

 • ØVRIGE NYHEDER

Herunder finder du eksempelvis nye domsafgørelser, FN-processer mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *