Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 2

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

Retsudvalget

 • Om udsættelse af sigtelser
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvad der er baggrunden for, at politiet tilsyneladende venter med at rejse sigtelser for kriminalitet, herunder også om det er en sædvanlig praksis og sket tidligere i politiets historie, jf. artiklen Politikreds beder betjente holde igen med nye sigtelser – ekspert har aldrig hørt noget lignende fra tv2.dk den 7. december.
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvilke fordele der kan drages af at udsætte at rejse sigtelse, jf. artiklen Politikreds beder betjente holde igen med nye sigtelser – ekspert har aldrig hørt noget lignende fra tv2.dk den 7. december 2021 (reelt indholdsløst, henviser til ovenstående besvarelse).
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvor mange sigtelser man har udsat, som følge af at antallet skal nedbringes og om det berører flere end en politikreds (reelt indholdsløst, henviser til ovenstående besvarelse).
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvilke retssikkerhedsmæssige implikationer det har at udsætte sigtelser (reelt indholdsløst, henviser til ovenstående besvarelse).
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvordan der er opstået et målkrav, som fører til at sigtelser skal udsættes (reelt indholdsløst, henviser til tre tidligere besvarelser).
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, det er et sagligt sagsbehandlingsskridt at udsætte sigtelser i straffesager på baggrund af målkrav, og har ministeren en holdning til om dette er en god sagsbehandlingsproces (reelt indholdsløst, henviser til ovenstående besvarelse).
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvem der har sat udsættelsen af sigtelser i gang (reelt indholdsløst, henviser til ovenstående besvarelse).
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, ministeren mener, at det er i overensstemmelse med retsplejeloven, når politiet begrunder i måltal, hvorfor de vælger ikke at rejse sigtelse (reelt indholdsløst, henviser til ovenstående besvarelse).
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvordan det kan give mening at have et måltal på antallet af sigtelser – eller om det ikke bør afhænge af omfanget af kriminaliteten, hvor mange sigtelser.
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, ministeren er enig med Lotte Helms i at en udsættelse af sigtelse kan give problemer i bevisførelsen, fordi vidner ikke kan huske det samme, og det kan give gerningsmænd mulighed for at slette deres spor, inden de bliver sigtet (reelt indholdsløst, henviser til ovenstående besvarelse).
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvilke saglige hensyn der kan være til at udsætte en sigtelse (reelt indholdsløst, henviser til ovenstående besvarelse).

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

Anklagemyndighedens vidensbase:

Nationale organisationer/institutioner

Institut for menneskerettigheder

K-news:

Jura § Info

Amnesty

 

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *