Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 17

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

Mandag d. 25.04.2017

  • Folketinget behandler Enhedslistens lovforslag om afskaffelse af blasfemiparagraffen

Tirsdag d. 26.04.2017

  • behandling af forslag til lov om ændring af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og toldloven. (FE’s adgang til oplysninger om flypassagerer og ændring af FE’s forpligtelse til sletning af oplysninger). (Af forsvarsministeren)
  • behandling af forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed og toldloven. (Politiets anvendelse af databaserede analyseredskaber og adgang til oplysninger om flypassagerer). (Af justitsministeren)
  • behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Ophævelse af straffelovens blasfemibestemmelse). (Af Bruno Jerup (EL) m.fl.)

 

Fredag d. 28.04.2017

 

NYE LOVFORSLAG

  • L 40 – 2016-17 (som optrykt efter 2. behandling): Forslag til lov om markedsføring.

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Endeligt svar på spørgsmål om, hvordan det kan være, at skatteministeren har sat konsulenthuset Deloitte til at evaluere Skatteankestyrelsen og klagestrukturen på skatteområdet, når det var Deloitte, der efter dannelsen af Skatteankestyrelsen udarbejdede de forretningsgange, som styrelsen arbejder efter, og frygter ministeren ikke, at man ikke får et retvisende billede, når et konsulenthus sættes til at evaluere sine egne anbefalinger?

 

 

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

  • The European Committee for the Prevention of Torture (CPT) opfordrer i en pressemeddelelse medlemsstaterne til kun at anvende varetægtsfængsling som sidste udvej og under passende forhold.
  • Undersøgelse udarbejdet af Europarådet viser, at journalister i Europa lider under vold, intimidering og selvcensur.
  • Article 19 sætter fokus på Danmarks debat om blasfemiparagraffen.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *