Ny undersøgelse af holdninger til ytringsfrihed

PEW Research har netop udgivet en større undersøgelse, der måler holdninger til ytringsfrihed i 38 lande verden over.

Overordnet viser undersøgelsen, at flertallet af de adspurgte i hovedparten af de 38 lande mener, at det er vigtigt at bo i et land, hvor fundamentale rettigheder til ytrings-, informations- og pressefrihed respekteres.

Dog viser undersøgelsen også, at selvom befolkningen ofte støtter ytringsfriheden som princip, mener mange, at der bør være begrænsninger af visse former for ytringer. Mens 80 % af de adspurgte verden over mener, at folk frit skal kunne kritisere regeringerne, mener kun 35 % af de adspurgte, at det bør være tilladt at krænke religiøse følelser og minoritetsgrupper.

Ikke overraskende er amerikanerne det folkefærd, der lægger størst vægt på ytringsfriheden.

 

Læs hele undersøgelsen her

 

 

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *