”Jeg har da aldrig kendt mage. Hvad er det for et samfund, vi er ved at udvikle?”

Ovenstående citat er taget fra et tv-indslag offentliggjort på www.dr.dk den 14. marts 2017 kl. 06:11, hvor justitsminister Søren Pape kommenterer på en ordning, hvor udvalgte unge under 18 år varetægtsfængsles i eget hjem.

 

Det er Københavns Kommune, der for et par år siden har taget initiativ til, at udvalgte unge under 18 år – som alternativ til varetægtsfængsling på en lukket institution – varetægtsfængsles i eget hjem under kontrol af bl.a. kommunen.

 

Der er grund til at understrege, at da der er tale om varetægtsfængsling, er der ikke taget stilling til, om de pågældende unge er skyldige eller ej. Indtil videre har fire unge været varetægtsfængslet i eget hjem efter ordningen.

 

Jeg må konstatere, at Søren Pape ikke læser www.ruleoflaw.dk eller i hvert fald ikke har læst mit indlæg offentliggjort 7. maj 2015, hvor ordningen og hensynene bag er beskrevet. Havde Søren Pape læst mit blogindlæg, havde han ikke virket så overrasket over ordningens indhold. Måske havde hans syn på ordningen også været lidt mere nuanceret.

 

Mit indlæg “Varetægtsfængsling af unge under 18 år i eget hjem – hvad er meningen?” kan ses her:

 

http://www.ruleoflaw.dk/varetaegtsfaengsling-af-unge-under-18-aar-i-eget-hjem-hvad-er-meningen/

 

Søren Papes udtalelser kan ses her:

 

http://www.dr.dk/nyheder/indland/pape-om-hjemmefaengsling-saadan-en-omgang-bloedsuppe-jeg-har-aldrig-kendt-mage

 

Peter Trudsø

Alt om strafferet og straffeproces Peter Trudsø har de seneste 10 år arbejdet som forsvarsadvokat i København. Han er cand. jur. fra Københavns Universitet i 1998, hvor han nu er tilknyttet som censor. Peter har tidligere været ekstern lektor ved Københavns Universitet i straffeproces og økonomisk kriminalitet. Peter forestår løbende undervisning af andre forsvarsadvokater samt anklagere.

2 thoughts to “”Jeg har da aldrig kendt mage. Hvad er det for et samfund, vi er ved at udvikle?””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *