Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 52 og 1

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

NYE LOVFORSLAG

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Beskæftigelsesministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt a-kasserne fremadrettet skal kontrollere, om alle ledighedsberørte dagpengemodtagere opfylder opholdskravet, og at a-kasserne hvert år skal kontrollere mere end 100.000 danskeres opholdshistorik.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvilke konkrete mediesager som ville kunne henføres til § 268, nr. 2 om mere end 1 års fængsel.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt Menneskeretsdomstolens praksis angiver, at formidling fra journalister og medier ikke kan straffes med fængsel.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt  § 268, nr. 2 giver mindelser om ytringfrihedsfjendtlige regler i Ungarn.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvor mange påvirkningskampagner den danske offentlighed er blevet udsat for fra fremmede magter eller efterretningstjenester.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt justitsministeren er enig med professor i formueret Mads Bryde Andersen, der i programmet ”Det Røde Felt, Rend mig i konventionerne (2)” på Radio 24syv den 12. november bl.a. sagde: – at Danmark ikke behøver at følge domme, der afsiges over for andre stater af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD), m.m.
  • Børne- og Socialministeren har besvaret et spørgsmål om, hvor mange klagesager der aktuelt ligger til behandling i Ankestyrelsen om kommunernes tildeling af hhv. hjælpemidler og hjælpeordninger til borgere med nedsat funktionsevne
  • Børne- og Socialministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt, der skal ske partshøring af relevante parter i sager om anbringelser af børn og unge
  • Udenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt fængslingen af demokratisk valgte parlamentsmedlemmer i Catalonien, herunder tidligere parlamentsformand, Carmen Forcadell, giver anledning til alvorlig bekymring på samme måde som fængslingen af demokratisk valgte parlamentsmedlemmer i Tyrkiet.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

One thought to “Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 52 og 1”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *