Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 38

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

Beskæftigelsesministeren

  • Beskæftigelsesministeren har besværet et spørgsmål om, hvorvidt regeringen har foreslået andre overvågningsinitiativer, som et led i forhandlingerne om styrket kontrol og skærpede sanktioner for snyd med offentlige ydelser.
  • Beskæftigelsesministeren har besværet et spørgsmål om, hvorvidt det er korrekt, at forslaget om overvågning af danskernes elforbrug er trukket tilbage, som en del af forhandlingerne om styrket kontrol og skærpede sanktioner for snyd med offentlige ydelser.
  • Beskæftigelsesministeren har besværet et spørgsmål om, hvordan forslaget om at overvåge danskeres elforbrug blev en del af regeringens udkast til udspil om styrket kontrol og skærpede sanktioner for snyd med offentlige ydelser.

Justitsministeren

  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvordan den såkaldte Cardiff-model fra Wales med datadeling mellem sundhedsvæsenet og politiet ifm. voldsepisoder, kan fungere i Danmark.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om oversendelse af talepapir fra samrådet den 23/8-18 om Politiets brug af ansigtsgenkendelse.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

  • Høring om udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om retslister og om massemediernes aktindsigt i og opbevaring af kopier af anklagerskrifter og retsmødebegæringer mv.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *