Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 34

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

NYE LOVFORSLAG

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

Besvarelse af udvalgsspørgsmål

Justitsministeriet

  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren vil indhente materiale, der kan belyse, hvilke indsatser de har taget i Amsterdam for at forebygge andengangskriminalitet blandt unge, der er i målgruppen for Ungdomskriminalitetsnævnet og for at forebygge førstegangskriminalitet blandt mindre søskende.
  • REU, Alm.del – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvordan kontakten med det sociale medie TikTok har været for politiet, og om TikTok opleves som samarbejdsvillige.

Social- og indenrigsministeriet

  • SOU, Alm.del – Social- og indenrigsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvad ministeren vil gøre for at sikre, at lignende overgreb som dem beskrevet i DR’s podcastserie ”Det Perfekte Offer” ikke finder sted, til social- og indenrigsministeren.

Besvarelse af § 20-spørgsmål

Beskæftigelsesministeriet

  • S 1586 – Beskæftigelsesministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren mener, at det er nødvendigt at fremkomme med initiativer, som har til formål at imødegå det pres til sex, som mange især løst ansatte kvinder oplever grundet magtstrukturer i deres arbejdsmiljø, og hvordan mener ministeren, at problemet skal løses. 

Justitsministeriet

  • S 1584 – Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren i lyset af de foldere, der senest er delt rundt i Århus af den islamiske forening Hizb ut-Tahrir, er enig i, at denne forening og dens tilhængere ikke hører til i Danmark, hvorfor foreningen bør opløses og dens tilhængere udsendes, jf. artiklen »Deler løbesedler ud til muslimer: Rådmand frygter Hizb ut-Tahrir vil have fodfæste i Aarhus« i Lokalavisen Aarhus den 30. juli 2020.

Udlændinge- og integrationsministeriet

  • S 1583 – Udlændinge- og integrationsministeren har besvaret et spørgsmål om ministeren i lyset af de foldere, der senest er delt rundt i Århus af den islamiske forening Hizb ut-Tahrir, er enig i, at denne forening og dens tilhængere ikke hører til i Danmark, hvorfor foreningen bør opløses og dens tilhængere udsendes, jf. artiklen »Deler løbesedler ud til muslimer: Rådmand frygter Hizb ut-Tahrir vil have fodfæste i Aarhus« i Lokalavisen Aarhus den 30. juli 2020.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

Ministerierne

Justitsministeriet

Social- og indenrigsministeriet

Anklagemyndigheden

Politiet

Nationale organisationer/institutioner

Jura § Info

Advokatsamfundet

Danske advokater

 

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *