Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 32 og 33

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt det er korrekt, at Danmark ikke udleverer personer til retsforfølgelse i lande, hvor de risikerer at blive udsat for tortur eller hvor de ikke kan forvente en fair retssag.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvor mange personer, som det tyrkiske regime har udstedt en international arrestordre.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om baggrunden for, at danske myndigheder på begæring fra det tyrkiske regime har anholdt en 58-årig tyrkisk statsborger med opholdstilladelse i Tyskland ved en lovlig indrejse fra Tyskland til Danmark frem for blot at returnere vedkommende til det tyske grænsepoliti.
  • Udlændinge- og integrationsministeren har besvaret et spørgsmål om at forbyde økonomisk støtte fra og til Det Muslimske Broderskab og dets underafdelinger.
  • Udlændinge- og integrationsministeren har besvaret et spørgsmål om organisationens forkyndere i det Muslimske Broderskab skal have indrejseforbud til Danmark.

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

 

 

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *