Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 30

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Forsvarsministeren har svaret på spørgsmål, om ministeren er bekendt med, at FE systematisk har brudt loven, jf. det, som fremgår af årsrapporten for 2016 fra TET om, at FE systematisk lavede ulovlige elektroniske søgninger på personer hjemmehørende i Danmark?
  • Forsvarsministeren har svaret på spørgsmål, om hvad ministeren vil gøre for at stoppe de ulovligheder, som er beskrevet i årsrapporten for 2016 fra TET, ifølge hvilken FE systematisk lavede ulovlige elektroniske søgninger på personer hjemmehørende i Danmark?

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

  • Generalsekretær Thorbjørn Jagland har sendt et brev til Mr. Marek Kuchciński, vedrørende det nye polske lovforslag om den polske højesteret.
  • EU kommissionen udtrykker bekymring for fire nye lovforslag i Polen.
  • Human Rights Watch skriver, at den britiske regerings ’Repeal Bill’ ikke formår at garantere de rettigheder, som nu er beskyttet ved EU-lovgivning.

ØVRIGE NYHEDER

Herunder finder du eksempelvis nye domsafgørelser, FN-processer mm.

  • Menneskerettighedsdomstolen har af sagt dom i sagen Belkacem v. Belgium, hvor retten fandt, at sagen skulle afvises, da ansøgers ytringsfrihed var blevet brugt til formål i strid med konventionen.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *