Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 8

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

  • Justitsministeren har redegjort for omfanget af forbrydelser, der eftergives som led i handler mellem anklagemyndighed og forsvarer.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvad ministerens holdning er til, at en gerningsmand kan slippe billigere.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt denne form for “samlerabat” for hærdede kriminelle er et problem for retssikkerheden.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt det er muligt for domstolene at pålægge sociale medietjenester som facebook og instagram at fjerne ulovligt delt materiale.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt personer, der deltager i et bandeexitforløb, er forpligtet til at modtage beskyttelse.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt Straffelovrådet er uhensigtsmæssigt eller overflødigt i relation til regeringens eller kommende regeringers fremtidige arbejde med straffelovgivning.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM.

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

Højesteret har afsagt følgende kendelse:

Institut for menneskerettigheder har skrevet følgende artikel:

Jura § Info har skrevet følgende artikler:

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

3 thoughts to “Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 8”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *