Relevant Retssikkerhed – Nyheder uge 5

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

Tirsdag d. 02.02.2016

  • Åbent samråd med udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg og justitsminister Søren Pind om genindførelse af personkontrol ved de danske grænser, og ophold i Danmark uden lovlig opholdstilladelse.

 

Torsdag d. 04.02.2016

  • Åbent samråd med justitsminister Søren Pind om offentliggørelse af Irak- og Afghanistankommissionens dokumenter.
  • Åbent samråd med vækstminister Troels Lund Poulsen og justitsminister Søren Pind i samråd om forsikringsselskabernes anvendelse af GPS-sporingsudstyr.

 

NYE LOVFORSLAG

  • Justitsminister Søren Pind har fremsat lovforslag om en ny knivlov.

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Endeligt svar på spørgsmål om, at ministerierne fremadrettet skal stramme op i forhold til at overholde svarfristerne for aktindsigter.
  • Talepapir fra åbent samråd den 28/1-16 om NSA’s og andre udenlandske efterretningstjenesters overvågning i Danmark

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

  • Justitsministeriet forskningskontor beretter i en ny rapport om, at danskernes tillid til politi og domstole ligger i top i forhold til andre europæiske lande.
  • COWI har for Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, i en ny rapport kortlagt hadforbrydelser i Danmark. Rapporten viser at hadforbrydelser er mere udbredt end hidtil antaget.
  • Statsadvokaten har afgjort, at det var nødvendigt og forsvarligt, da Politiets Aktionsstyrke skød og dræbte Omar Abdel Hamid El-Hussein.
  • En ny rapport fra Institut fra menneskerettigheder konkluderer, at uprofessionel tolkning kan true retssikkerheden i straffesager.


ØVRIGE NYHEDER

Herunder finder du eksempelvis nye domsafgørelser, FN-processer mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *