Relevant retssikkerhed – nyheder uge 43

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

  • Torsdag d. 26. okt. 2017, kl. 15.10: Åbent samråd med Udlændinge- og integrationsministeren om kriminelle udlændinges meldepligt.

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Uddannelses- og forskningsministeren besvaret spørgsmålet: Hvad er sagsbehandlingstiderne i Danmarks Akkrediteringsinstitution henholdsvis før og efter udflytningen – herunder ønskes en angivelse af de seneste tal for sagsbehandlingstiderne?
  • Ministeren for udviklingssamarbejde har besvaret et spørgsmål, om Danida Fellowship Centre har direkte myndighedsudøvelse og/eller sagsbehandling ift. borgere og virksomheder og i så tilfælde hvilke.
  • Ministeren for offentlig innovation har besvaret et spørgsmål, om Statens Administration har direkte myndighedsudøvelse og/eller sagsbehandling ift. borgere og virksomheder og i så tilfælde hvilke.
  • Ministeren for offentlig innovation har besvaret spørgsmålet: Hvad er sagsbehandlingstiderne i Statens Administration henholdsvis før og efter udflytningen – herunder ønskes angivet de seneste tal for sagsbehandlingstiderne?
  • Kulturministeren har besvaret et spørgsmål, om sagsbehandlingstiderne i institutionerne Jagt- og Skovbrugsmuseet og Statens Værksteder for Kunst henholdvsvis før og efter udflytningen.
  • Erhvervsministeren har besvaret et spørgsmål, om at redegøre for det eksisterende klagesystem om offentlig erhvervsaktivitet og prissætning.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål, om hvornår og under hvilke betingelser politiet kan tage straffelovens maskeringsforbud i anvendelse på fodboldstadioner.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om hvorvidt ministeren har overvejet en certificering af tolke, så man har sikkerhed for, at de har de fornødne evner til at bestride arbejdet som tolk i politi- og retsvæsen.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

ØVRIGE NYHEDER

Justitsministeriet har sendt to forslag i høring, hvor Justitia står på høringslisten.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *