Relevant retssikkerhed – nyheder uge 33

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

  • Udenrigsministeriet meddeler at det planlagte statsbesøg i Tyrkiet i oktober udsættes på grund af undtagelsestilstand i landet.
  • Institut for Menneskerettigheder har afgivet høringssvar til udkast til lovforslag om ændring af straffeloven om kriminalisering af udtrykkelig billigelse af visse strafbare handlinger som led i religiøs oplæring.
  • Advokatrådet ligeledes afgivet høringssvar
  • Justitias høringssvar og analyse kan læses her

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

  • Index on Censorship har afgivet sin seneste rapport om Mapping Media Freedom.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *