Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 31

Nedenfor kan du læse relevante nyheder vedrørende om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

SENESTE FOLKETINGSSVAR

Herunder kan findes de seneste relevante folketingsvar.

  • REU, Alm.del – 2014-15 (2. samling) – Foreløbigt svar på spørgsmål 5: Spm. om, hvordan det kan være, at doms- og tvangsanbragte unge på institutioner ikke kan tilbageholdes med magt, til social- og indenrigsministeren

SENESTE FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste relevante folketingsspørgsmål

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

  • Utilstrækkelig undersøgelse kostede hjerneskadet kvinde 2 ud af 3 støttetimer. Læs artiklen her.

ØVRIGE NYHEDER

Herunder finder du eksempelvis nye domsafgørelser, FN-processer mm.

  • Kriminalforsorgen accepterer dom om overgreb: 21-årig var fastspændt i så lang tid i arresten i Aalborg, at der var tale om umenneskelig behandling. Kriminalforsorgen har besluttet ikke at anke en dom om en tragisk sag fra Aalborg, hvor en fange lå fastspændt for længe i en sikringscelle. Der er tale om et overgreb, som udgør en krænkelse af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, slog Københavns Byret fast i sidste måned. Den 21-årige mand var i foråret 2012 fastspændt i så lang tid, at det var en nedværdigende og umenneskelig behandling. Læs artiklen her.
  • ECHR: Human rights judges awarded €44,000 to six gay men and ruled that Italy should introduce possibility of legal recognition for same-sex couples:
  • Article 19: Turkey must ensure free and open debate, online and offline, in the wake of terrorist attack in Suruç.
  • Ifex.org: Med blokeringen af en britisk hjemmeside censureres internettet i Malaysia. Læs artiklen her.En tunesisk redaktør er blevet anklaget for medvirken I Sousse terrorangrebet. Læs artiklen her.

    Slovenien har indført et nyt forsvar mod personer, der offentliggør fortrolige informationer. Læs artiklen her.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *