Relevant Retssikkerhed – nyheder uge 31

Relevant Retssikkerhed – ugentlige nyheder

 

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

  • Politiets opgørelse over den midlertidige stikprøvevise grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse viser, at antallet af personer der er nægtet indrejse eller afvist er det højeste i 25 uger. Antallet af personer sigtet for menneskesmugling er det højeste i 23 uger. Se hele opgørelsen her.
  • Advokatrådets formand Peter Fogh har i et brev d. 3. August 2016 rettet kritik af det generelle forbud mod at medbringe mobiltelefoner mv. i Kriminalforsorgens institutioner. Læs mere om kritikken her.

 

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

  • Article19 kritiserer nyt tysk lovforslag vedrørende overvågning af udenlandske borgere uden retskendelse for at true ytringsfriheden. Læs mere om lovforslaget her.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *