Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 3

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område.

  • Mandag den 15. januar: Der falder dom i sagen, hvor en pressefotograf den 9. september 2015 blev anholdt for at nægte at følge politiets anvisninger om at stoppe med at fotografere en gruppe flygtninge og immigranter på en dansk motorvej.
  • Torsdag den 18. januar klokken 12:00 til 14:30: Høring om bandekriminalitet (herunder forbud mod bander).

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvilket ministerium der normalt har ansvaret for, at dansk lov og praksis er i overensstemmelse med praksis fra den Europæiske Menneskerettighedsdomstol m.v.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt han finder det acceptabelt at Udlændinge og Integrationsministeriet i første omgang ikke tager initiativ til selv at reagere på Paposhvilli-dommen m.v.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt han finder det acceptabelt at Udlændinge og Integrationsministeriet ”ikke har haft tid” til at kigge på konsekvenserne af en dom fra EMD m.v.
  • Justitsministeren har besvaret et spørgsmål om, hvorvidt politiet ligger inde med oplysninger om, hvor ofte politiet bistår i forbindelse med, at et barn tvangsfjernes fra hhv. deres biologiske forældre eller deres anbringelsessted, herunder f.eks. fra deres plejeforældre.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *