Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 25

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

ARRANGEMENTER OG BEGIVENHEDER

Her finder du relevante samråd, arrangementer og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område

  • Tirsdag 21. juni 2016 behandler Københavns Byret sagen om Thomas Goetz, der ulovligt blev frihedsberøvet under besøget i København af den kinesiske præsident Hu Jintao. Han viftede med et tibetansk flag i Kongens Have, og så greb politiet ind. Politiet har tilbudt standard-beløbet på 2.400 kroner. Men manden kræver en højere godtgørelse, fordi der var tale om en krænkelse af ytringsfriheden.
  • Onsdag 22. juni 2016 holder Retten i Holbæk efter planen efter planen retsmøder i Kundbysagen mod en 16-årig pige og en formodet syrienkriger. Pigen sigtes for at ville angribe to sjællandske skoler med hjemmelavede bomber, mens den 24-årige mand sigtes for at have bistået hende i planlægningen.
  • Onsdag 22. juni 2016 klokken 10.30 afsiger Retten i Glostrup kendelse om skyld, hvor en 24-årig mand blandt andet anklages for terror ved at lade sig hverve af Islamisk Stat. Hvis han kendes skyldig, skal anklager og forsvarer samme dag umiddelbart efter dommen procedere i forhold til strafudmåling.
  • Torsdag 23. juni 2016 kl. 15.45 afholdes der samråd i værelse 1-133 på Christiansborg. Folketingets Forsvarsudvalg har kaldt forsvarsminister Peter Christensen (V) i samråd om ytringsfrihed for forsvarets ansatte.

 

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

 

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

 

INTERNATIONALE NYHEDER

Herunder findes nyheder fra bl.a. EU-domstolen, FN-komiteer, EU mm.

 

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *