Relevant Retssikkerhed – nyheder uge 2

Nedenfor kan du læse relevante nyheder om bl.a. nye ministersvar, rapporter og begivenheder på det retssikkerhedsmæssige område. Relevant Retssikkerhed vil blive offentliggjort en gang ugentligt hver mandag. Nyhederne omfatter både nationale og internationale nyheder.

 

NYE LOVFORSLAG

SENESTE SVAR PÅ FOLKETINGSSPØRGSMÅL

Herunder kan findes de seneste ministersvar på en relevante folketingsspørgsmål.

  • Endeligt svar på spørgsmål om, sagsbehandlingsfristerne i Ankestyrelsen på det sociale område, til social- og indenrigsministeren.

SENESTE RAPPORTER, EVALUERINGER MM

Herunder findes de nyeste evalueringer, rapporter, analyser mm fra relevante institutioner/organisationer, offentlige myndigheder, domstolene mm.

  • Institut for menneskerettigheder udtaler betænkeligheder ved politiets adgang til at GPS-overvåge biler.
  • Index on Censorship har lavet en optælling over antallet af ”medie-krænkelser” i Europa i 2015.

 

ØVRIGE NYHEDER

Herunder finder du eksempelvis nye domsafgørelser, FN-processer mm.

  • Østre Landsret har afsagt dom i sagen om en 22-årig danskpakistaner, som var tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 136 om tilskyndelse og billigelse af terrorisme. Tiltalte blev ikke fundet skyld i at have tilskyndet til terrorisme, ved fra sin celle i arresthus at have råbt: ” IS-IS-Islamisk Stat, bare se Paris, Kurt Westergaard, det er dig næste gang”. Han blev derimod fundet skyldig i tiltalen om billigelse af terrorisme ved ytringer fremsat på Facebook.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *