Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 1

Høringer

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om politiets sikring af den offentlige orden og beskyttelse af enkeltpersoners og den offentlige sikkerhed mv., samt politiets adgang at iværksætte midlertidige foranstaltninger. Frist 5/1 2017. Vi er på høringslisten.

 

Ministerierne

Beskæftigelsesministeriet

Langtidsledige får en jobpræmie på op til 45.000 kr. for at komme i arbejde

 

Nationale organisationer/institutioner

Amnesty

Danmark skriver verdenshistorie i dag

 

3.   Internationalt 

Human Rights Watch

2016 – The Year in Human Rights Tweets

 

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

One thought to “Relevant retssikkerhed – Nyheder uge 1”

  1. Er der tale om begrebsgenbrug eller en nyskabelse, når ændringsbekendtgørelsen om zoneforbud taler om at skabe “utryghed”?

    Begrebet forekommer løjerligt, da utryghed jo er noget, man som menneske føler, men næppe kan konstatere objektivt. Bemærkningerne siger, at man vil ramme såkaldte “løbere”, vagter o.a., der er ansat af hashhandlere til at sikre narkohandlerene mod ordensmagten. Hvorfor så ikke blot nævne disse aktiviteter direkte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *