Digitaliseringens velsignelser eller….?

Igennem mere end 20 år er der blevet ”sat strøm til papir” i forbindelse med den omfattende digitalisering af det danske samfund. Ambitionerne er og har været store om at gøre journaler, selvangivelser og skemaer til det offentlige brugervenlige og sikre. Men hvad med retssikkerheden? Kan den følge med ambitionerne om at digitalisere stat og forvaltning. Skal digitaliseringen tilpasse sig forvaltningsloven eller omvendt? Meningerne og faldgruberne er mange om disse spørgsmål, som næppe nogen sinde før har været så aktuelle, som de er i dag.

Advokatrådet havde på sit møde den 4. februar 2016 besøg af direktør hos Folketingets Ombudsmand, Jonas Bering Lisberg, og direktør i Digitaliseringsstyrelsen webbanki.ru, Lars Frelle-Petersen, til en nærmere drøftelse af udfordringer, gevinster, bekymringer og effektiviseringer ved den omfattende digitalisering af Danmark.

Mødet var samtidig startskuddet til en debat om emnet, som Advokatrådet har taget hul på i det nyeste nummer af magasinet Advokaten, hvor digitaliseringen gås efter i sømmene med bistand fra tre eksperter: Jonas Bering Lisberg, professor Niels Fenger, Københavns Universitet, og Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder.

Se nærmere på www.advokatsamfundet.dk

 

 

Torben Jensen

Kvalitet i lovgivningen Torben Jensen er generalsekretær i Advokatsamfundet og har tidligere arbejdet i en længere årrække som embedsmand i Justitsministeriet og praktiseret som forsvarsadvokat i advokatfirmaet Nyborg & Rørdam. Torben beskæftiger sig primært med forskellige aspekter af retssamfundet, herunder kvalitet i lovgivningen, lovforberedelsen og den politiske beslutningsproces.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *