Anmeldelse: Juridiske robotter kan presse mennesker ud af retssystemet

Selv den mest teknologiforskrækkede jurist bliver med denne bog klædt på til mødet med robotterne – et møde, som kan give både etiske og økonomiske udfordringer.

Da denne anmelder trådte sine juridiske barnesko i advokatbranchen, bestod en ’due diligence-proces’ i, at en mindre hær af fuldmægtige pløjede igennem endeløse rækker af fysiske ringbind. I dag er ringbindene afløst af virtuelle datarum, og hæren af fuldmægtige skåret ned til en specialstyrke, der bevæbnet med algoritmer målrettet kan opsøge og identificere eventuelle juridiske knaster.

I min tid var det heller ikke usædvanligt at bruge mange dyre debitérbare timer på at udfærdige standarddokumenter til brug for stiftelsen af selskaber. I dag kan man via onlinetjenester som -legaldesk.dk få oprettet simple selskabsdokumenter til priser og med en hastighed, der giver velbjærgede advokatpartnere mareridt og åndenød….

Læs hele anmeldelsen i Djøf Bladet.

Robots Entering the Legal Profession’ af Niels Christian Ellegaard, Hans Reitzels Forlag.

Jacob Mchangama

Frihedsrettigheder- og retssikkerhed Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige juridiske tænketank Justitia og tidligere advokat i Plesner. Ud over sin cand.jur har Jacob en mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering, og har tidligere været ekstern underviser i internationale menneskerettigheder på Københavns Universitet. Jacob beskæftiger sig primært med områder inden for retssikkerhed og menneskerettigheder. Herudover er Jacob initiativtager og redaktør af bloggen RuleOfLaw.dk, samt blogger på berlingske.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *